×

Odgovarajuća obuća za vaše dete

Odgovarajuća obuća za vaše dete
Naše uputstvo za određivanje pravog broja je samo vodič kako da odredite broj za Vaše najmlađe. Kako bi vam dodatno pomogli da ispravno odredite obuću za Vaše najdraže ovde mozete videti i pročitati korak po korak uputstva gde ćemo vam pokazati na koje sve stvari trebate da obratite pažnju kada proveravate da li ono što ste kupili u potpunosti odgovara Vašem detetu.

Izvadite obuću iz  kutije i izvadite sav dodati material koji je bio u pakovanju. Otvorite obuću sto je šire moguće, ukolio je čičak traka u pitanju  odletpite je i raširite obuću, isto tako uradite ukoliko je obuća sa pertlama, popustite skroz vezice i raširite stranice.

Dok vaše dete sedi podignite jedno stopalo i pridržavajući za članak jednom rukom uhvatite petu obuce drugom rukom i nežno navucite na stopalo. Proverite par puta da li obuca dobro drzi u predelu pete.


Zamolite Vaše dete da ustane. Iskoristite Vaše prste da ispipate gornji deo obuće i proverite da nema slobodnog mesta pogotovo u delu oko pete

Prstima takođe ispipajte deo oko skočnog zgloba i proverite da nema slobodnog mesta, takodje pogledajte da se ivica ne oslanja na skočni zglob. Ovo važi za sve plitke cipelice, patofnice i ostalu plitku obuću. Kod duboke obuće ovaj deo ide preko skočnog zgloba kako bi dodatno učvrstio stopalo, ali kod ovakvog tipa obuće uvek postoji tapaciran deo oko zgloba kako bi se obezbedio nežni dodir i prijatan osećaj tokom nošenja.


Opipajte prstima gornji deo obuće oko prstiju i posebnu pažnju obratite na palac. Blago pritisnite da proverite da palac ne dodiruje kraj obuće, poželjno je da ima par milimetara prostora od palca do vrha obuće

Opipajte sa obe strane obuću pristima da proverite da nema nikakvog pritiska ili ispupčenja sa strane i da se najširi deo stopala nalazi na naširem delu obuće.


Pređite palcem preko gornjeg dela obuće. Trebalo bi da osetite da se material blago pomera. Ukoliko nema tog malog odstupanja to je znak da je obuća previše uska a isto tako ukoliko mozete da pogurate taj srednji deo ka ivici obuce onda je to znak da je obuća previše široka.e.

I Gotovoooooo. Zamolite vaše dete da malo prošeta u novoj obući, trebalo bi da se kreću potpuno lagano i prirodno, obuća ne sme da klizi sa pete i ne sme biti prevelikih praznina sa strane.

Proizvod je dodat u korpu